Våra islandshästar

Sedan 2019 finns det islandshästar på gården för träning och tävling. Vi bedriver även småskalig kvalitetsavel av islandshäst med fokus på hållbara sporthästar.

Freja från Dalsgård

Freja är ett underbart fyrgångssto född 2008 e. Kappi fra Akranesi som tävlat framgångsrikt med junior/YR och köptes in som läromästare 2019 vilket vi är väldigt glada för. Freja är nämligen den perfekta hästen för den som vill lära sig rida islandshäst och börja tävla i tölt eller fyrgång. Alla kan rida henne och beroende på vilken erfarenhet du har kan hon antingen vara en säker barnhäst eller en flott tävlingshäst på ovalbanan.

Gildra från Lendelunden

Gildra är ett vackert fuxsto e. Alfur fra Selfossi och ue. Isar från Keldudal med en BLUP på 123. Under sommaren 2020 blev hon inriden och betäcktes med Oskar från Lindeberg.

Glimra från Ekelunda gård

Glimra är vår första egna uppfödning och dotter till Gildra. Hennes pappa är välkända Oskar från Lindeberg och vi hoppas förstås att hon ska bli en riktig stjärna.

Melkorka fra Melabergi

Melkorka, eller Korken som vi kallar henne till vardags, är ett lovande femgångssto som importerades från island i januari 2021. Hon är född 2016 och är e. Stormur frá Herríðarhóli.